Είδος πολυτελείας και το κρέας- «Πετάει» το μοσχαρίσιο (AUDIO)

Είδος πολυτελείας και το κρέας- «Πετάει» το μοσχαρίσιο (AUDIO)

Ξεφεύγουν οι τιμές…Συνεχείς ανατιμήσεις.

Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η μεγάλη εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που τροφοδοτεί τις τιμές στο κρέας.

Σύμφωνα με τα Νέα, η χώρα καταναλώνει ετησίως περίπου 160.000 τόνους μοσχαρίσιου κρέατος, ενώ η εγχώρια παραγωγή περιορίζεται στους 40.000 τόνους.

Τα τελευταία στοιχεία της Στατιστικής Αρχής δείχνουν υποχώρηση στο ζωικό κεφάλαιο. Το 2023 τα βοοειδή μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με το 2022, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες στους χοίρους (-16%) και στις αίγες (-10%). Μοναδική εξαίρεση τα πουλερικά, όπου καταγράφηκε αύξηση 6%, χωρίς ωστόσο αυτό να αρκεί για να αναχαιτίσει τη γενικότερη τάση συρρίκνωσης της παραγωγής

Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ), Λευτέρης Γίτσας, έχει προειδοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες ότι το μοσχαρίσιο κρέας βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό «άλμα τιμών», που θα ξεπεράσει σύντομα το ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ το κιλό και μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 25 ευρώ.

Ακούστε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς τις αντιδράσεις και τις απόψεις των ακροατών του Ράδιο Θεσσαλονίκη που επιβεβαιώνουν τις ανατιμήσεις.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα
τελευταία νέα
από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

admin

Related articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *